بر اساس نامه شماره 451081 مورخ 1400/11/30 و بخشنامه شماره 53/020/391921 مورخ 14/10/1398 حداقل سطح زیر کشت جهت احداث بارگاه بهداشتی و فنی بارگاه زرشک5000 متر مربع می باشد. که با توجه به اینکه بیشتر کشاورزان در استان خراسان جنوبی خرده مالک می باشند در مواردی محصول زرشک در درختان پراکنده و باغات مختلف کشت شده است که عملاً اجرای این بخشنامه غیر ممکن می شود. لذا شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی درخواست پیگیری این موضوع را در شورای مرکزی داشتند. بنابراین جلسه کارگروه مربوط به بررسی این موضوع با عنوان پیگیری نحوه رفع موانع قانون و مقررات مرتبط با قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها در استان خراسان جنوبی در تاریخ 1401/06/22 برگزار شد و مقرر گردید نماینده سازمان امور اراضی کشور بازدید میدانی از استان خراسان جنوبی جهت بررسی این موضوع داشته باشند. این بازدید توسط آقای دکتر رفیعی در تاریخ 1401/09/06 صورت گرفت و در نتیجه آن، جلسه مشترک معاونت امور باغبانی و سازمان امور اراضی در محل سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی برگزار و مصوب شد جدول تعیین سطح مورد نیاز بارگاه های زرشک، عناب و .. به شرح زیر تغییر کند.
ردیف | نوع باغ | نوع کاربری | محصول نهایی | عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه (متر مربع) | حداکثر سطح مورد نیاز (متر مربع) | به ازای هر 1000 متر مربع افزایش مساحت باغ |
1 | زرشک | بارگاه بهداشتی | زرشک خشک | 2500 متر مربع با 200 اصله درخت | 60 | 10 متر مربع |
2 | عناب | بارگاه بهداشتی | عناب خشک | 2500 متر مربع با 160 اصله درخت | 60 | 8 متر مربع |
پس از تهیه صورت جلسه مذکور، در تاریخ 1401/10/27 جناب آقای افلاطونی رئیس محترم سازمان امور اراضی کشور نامه شماره 53/020/528591 را پیرو بخشنامه شماره 53/020/391921 مورخ 1398/10/14 مبنی بر ارسال صورتجلسه نحوه اجرا و صدور مجوز بارگاه انگور و زرشک، حسب درخواست معاونت محترم امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه مورخ 1401/10/05 موضوع مورد بازنگری قرار گرفت و در قالب جدولی در پیوست نامه فوق الذکر به روسای محترم سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ و در آخر نامه خاطر نشان شد از تاریخ صدور این نامه، بخشنامه شماره 53/020/391921 ملغی و از درجه اعتبار ساقط اعلام می گردد. جدول اصلاح شده به شرح زیر می باشد:
جدول تعیین مقدار سطح مورد نیاز برای ایجاد بارگاه های بهداشتی و فنی
ردیف | نوع باغ | نوع کاربری | محصول نهایی | حداقل عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) | حداکثر سطح مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) | به ازای هر 1000متر مربع افزایش مساحت باغ (متر مربع) |
1 | انگور(تاکستان) | بارگاه بهداشتی و فنی | کشمش | 5000 | 80 | 18 |
2 | زرشک | بارگاه بهداشتی و فنی | زرشک خشک | 2500 | 30 | 10 |
5000 | 70 | 10 | ||||
3 | عناب | بارگاه بهداشتی و فنی | عناب خشک | 5000 | 70 | 10 |