جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

ضوابط احداث بارگاه زرشک، انگور و عناب در استان های محل کشت این محصولات اصلاح گردید

بر اساس نامه شماره 451081 مورخ 1400/11/30 و بخشنامه شماره 53/020/391921 مورخ 1398/10/14 حداقل سطح زیر کشت جهت احداث بارگاه بهداشتی و فنی بارگاه زرشک 5000 متر مربع می باشد.

بر اساس نامه شماره 451081 مورخ 1400/11/30 و بخشنامه شماره 53/020/391921 مورخ 14/10/1398 حداقل سطح زیر کشت جهت احداث بارگاه بهداشتی و فنی بارگاه زرشک5000 متر مربع می باشد. که با توجه به اینکه بیشتر کشاورزان در استان خراسان جنوبی خرده مالک می باشند در مواردی محصول زرشک در درختان پراکنده و باغات مختلف کشت شده است که عملاً اجرای این بخشنامه غیر ممکن می شود. لذا شورای گفت­وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی درخواست پیگیری این موضوع را در شورای مرکزی داشتند. بنابراین جلسه کارگروه مربوط به بررسی این موضوع با عنوان پیگیری نحوه رفع موانع قانون و مقررات مرتبط با قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در استان خراسان جنوبی در تاریخ 1401/06/22 برگزار شد و مقرر گردید نماینده سازمان امور اراضی کشور بازدید میدانی از استان خراسان جنوبی جهت بررسی این موضوع داشته باشند. این بازدید توسط آقای دکتر رفیعی در تاریخ 1401/09/06 صورت گرفت و در نتیجه آن، جلسه مشترک معاونت امور باغبانی و سازمان امور اراضی در محل سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی برگزار و مصوب شد جدول تعیین سطح مورد نیاز بارگاه های زرشک، عناب و .. به شرح زیر تغییر کند.

ردیف نوع باغ نوع کاربری محصول نهایی عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه (متر مربع) حداکثر سطح مورد نیاز (متر مربع) به ازای هر 1000 متر مربع افزایش مساحت باغ
1 زرشک بارگاه بهداشتی زرشک خشک 2500 متر مربع با 200 اصله درخت 60 10  متر مربع
2 عناب بارگاه بهداشتی عناب خشک 2500 متر مربع با 160 اصله درخت 60 8 متر مربع

پس از تهیه صورت جلسه مذکور، در تاریخ 1401/10/27 جناب آقای افلاطونی رئیس محترم سازمان امور اراضی کشور نامه شماره 53/020/528591 را پیرو بخشنامه شماره 53/020/391921 مورخ 1398/10/14 مبنی بر ارسال صورتجلسه نحوه اجرا و صدور مجوز بارگاه انگور و زرشک، حسب درخواست معاونت محترم امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه مورخ 1401/10/05 موضوع مورد بازنگری قرار گرفت و در قالب جدولی در پیوست نامه فوق الذکر به روسای محترم سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ و در آخر نامه خاطر نشان شد از تاریخ صدور این نامه، بخشنامه شماره 53/020/391921 ملغی و از درجه اعتبار ساقط اعلام می گردد. جدول اصلاح شده به شرح زیر می باشد:

جدول تعیین مقدار سطح مورد نیاز برای ایجاد بارگاه های بهداشتی و فنی

ردیف نوع باغ نوع کاربری محصول نهایی حداقل عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) حداکثر سطح مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) به ازای هر 1000متر مربع افزایش مساحت باغ (متر مربع)
1 انگور(تاکستان) بارگاه بهداشتی و فنی کشمش 5000 80 18
2 زرشک بارگاه بهداشتی و فنی زرشک خشک 2500 30 10
5000 70 10
3 عناب بارگاه بهداشتی و فنی عناب خشک 5000 70 10

منتشرشده در اخبار شورای گفتگو
خواندن 311 دفعه

جستجو در سایت